Min kajakverkstad

Såga ribbor

<<< Föregående dagboksanteckningen om BP-bygget

Lördagen den 18/8 2018

 

 

Detta är väl inte det roligaste jag gjort och här finns inte mycket att kommentera. Några små irritationsmoment dock:

 

 

Hade tänkt använda min lilla batteridrivna cirkelsåg eftersom den är lättare att hantera, men den är lite för klen för uppgiften visar det sig. Ska nog försöka få tag på en mer ändamålsenlig klinga för klyvning och prova igen nästa gång det är dags att såga ribb och se om det hjälper.
Byter efter några ribbor till min ”riktiga” såg så att jag kan trycka på lite mer och komma nån vart. Vore kanske idé att försöka göra en påbyggnad av anhållet så att styr-längden ökar. Vid utklyvning av så pass tunna remsor blir det vanliga anhållet aningen vingligt och en millimeters felskär kommer så småningom att innebära att en millimeter mer trä måste slipas bort.
En annan fördel med den lilla sågen hade varit att den har tunnare klinga, så spillet som går bort som sågspån hade blivit mindre. Tror dock att jag har brädor så det räcker ändå.

Mina ”riktiga” sågbockar (gjort själv) är upptagna med att vara byggställning vid putsandet vid uteplatsen så jag är hänvisad till att använda de väsentligt rangligare köpe-bockarna. De är nätta och smidiga men inte helt stabila, vilket är ett irritationsmoment eftersom jag ibland måste använda ena handen till att hålla emot så att inte bockarna tippar. Då återstår bara en hand till sågen, vilket inte är helt lämpligt vare sig ur säkerhetssynpunkt eller ur precisionshänseende.

Nu lämnar jag stripsen att torka några dagar, så ska jag försöka mixtra dit innerstävarna under tiden.

 

Tidsåtgång

2 timmar och 45 minuter tog sågningen.

Nästa >>> dagboksanteckning om BP-bygget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *