Min kajakverkstad

Nanoq 2023

Så blev nästa bygge en Nanoq till syrran på hennes X0-årsdag istället för som tänkt en avkortad Frej åt mig själv. Efter att 2022 ha provpaddlat både Frej och Nanoq på Läckö Kajakträff bestämde hon sig för den senare. Att jag sedan inte kommit igång med byggandet förrän vi hunnit vara med på kajakträffen i Vänern även 2023 är väl inte mitt fel. Eller?

Nanoq
Bilden är hämtad från Björn Thomassons hemsida. Det är från honom jag köpt byggritningarna eftersom det är han som konstruerat kajaken. Klicka på bilden så kommer du direkt till sidan där han själv beskriver Nanoq.

Kommer förmodligen att själv brodera ut texten lite ytterligare, om denna kajak, om tankarna inför bygget eller om något helt annat.

Men i och med att jag nu börjat åstadkomma något i verkliga livet fyller jag här efterhand på en länkad lista med alla inläggen i byggdagboken i kronologisk ordning. Har insett från Black Pearl projektet att det blir lite omständligt att försöka läsa dem i rätt ordning om man utgår från den automatgenererade blocklistan.

Dagboksanteckning 1: Såga ribbor
Dagboksanteckning 2: Rigga jigg
Dagboksanteckning 3: Kommer snart till en webläsare nära dig!