Min kajakverkstad

Byggtips

Jag hade egentligen inte tänkt börja publicera denna tips-sida förrän om ganska länge eftersom jag egentligen inte tycker att jag har erfarenhet nog att lära ut någonting vad gäller kajakbyggande. Åtminstone en kajak borde väl vara färdig innan en blind försöker leda någon annan, ens en annan blind.

Men man kan väl ändra sig, så jag börjar ändå lägga ut lite material här efter hand som jag har något att säga. Detta beslut växte fram när jag sicklade epoxy på skrovet till mitt BP-bygge. Har inte haft anledning att använda sickel på hur många år som helst och kände mig rätt ringrostig, färdigheten hade dalat och jag kände mig plötsligt osäker på både det ena och andra. Efter hand återupptäckte jag en hel del självklarheter och kände att detta kanske ändå kunde vara något för min tilltänkta tips-sida, så jag tog mod till mig, skrev ihop en artikel och publicerade den.

Jag får väl hålla mig till icke kajak-specifika områden ännu så länge, och kanske något om vilka idiotiska nybörjarmisstag man inte ska göra.

 

I nuläget står följande artiklar att finna under denna tips-sida:

 

Kommande artiklar under arbete:

  • Vassa verktyg 1: Säkerhetsregler, är vad det låter som men kanske inte så räddhågset som det ibland annars kan vara.
  • Slipning med sandpapper, några grundläggande saker att tänka på och förstå.
  • Penselteknik, några egna dyrköpta erfarenheter om att lyckas kleta på epoxy, fernissa och färg med godtagbart resultat.
  • Epoxi och glasfiber – det här funkar för mig. Jag kan egentligen inget om epoxy och glasfiber, men har kommit på en del arbetssätt som underlättar för min egen del. Om det sedan är rätt och bra eller dåligt och dumt kan ju inte jag veta.